3 frågor till VD Bo Kjellberg om förvärvet av IT-bolaget Netono AB

Den 27:e mars blev det klart att InfraCom förvärvar Netono AB. Här svarar InfraComs VD Bo Kjellberg på tre frågor om förvärvet och Netonos framtid i koncernen.

Hej Bosse! Vi börjar med den självklara frågan – varför förvärva Netono till InfraCom?
– Netono ser jag som ett perfekt komplement till InfraComs produktportfölj. Med Netono i gänget kan vi erbjuda en helhet till SME marknaden från arbetsplats, affärssystem, telefoni, och mobilt/fast bredband i ett attraktivt tjänstepaket. På så vis ser jag Netono som ”perfect match” till InfraComs övriga bolag.

– En annan aspekt är att vi förvärvar Jens (Netonos VD/grundare) kunnande som entreprenör till teamet. Jens fortsätter som VD på Netono men kommer även att ingå i InfraComs ledningsgrupp.

– Fantastiska företag byggs av entreprenörer med driv och jag ser Jens som ett mycket värdefullt tillskott till teamet.

Hur vill du att Netono ska utvecklas framöver?
– Jag ser stor potential för tillväxten genom att använda synergieffekter med de övriga affärsområdena i InfraComs produktportfölj.

– Genom att addera mer mobilitet och fler smarta, flexibla lösningar inom IT och telefoni kommer Netono att nå ännu högre nivåer framöver.

Du har tidigare pratat om att InfraCom nu på allvar kan erbjuda ”Arbetsplats som tjänst”. Kan du förklara lite mer vad det innebär?
– Arbetsplats som tjänst innebär att kunden betalar för en komplett IT-lösning snarare än för olika produkter. Lösningen skräddarsys efter kundens behov och inkluderar all IT som behövs för att bedriva en effektiv arbetsplats, till exempel administrativa system, licenser, support, hårdvara och telefoni.

– På så vis är det här ett modernt och bekymmersfritt sätt för företag att outsourca sin IT – drift. Och med Netono i gänget kommer InfraCom att kunna ta Arbetsplats som tjänst till absolut världsklass.

Om InfraCom Group AB (publ)
InfraCom är en ledande aktör inom IT-infrastruktur. Bolaget äger, driver och utvecklar högkvalitativa tjänster inom molnbaserad telefoni, molnbaserade IT-tjänster, datacenters, samt datakommunikation och internetaccesser till kunder som efterfrågar hög drift- och datasäkerhet. Under verksamhetsåret 2017/18 omsatte InfraCom ca 131 miljoner kronor med ett EBITDA-resultat om ca 31 miljoner kronor.