Cellip är direct routing partner till Microsoft Teams

Cellip, dotterbolag till InfraCom Group AB (publ), lanserar nu Microsoft Teams telefoni i Danmark, Finland, Norge, Litauen, Polen, Tjeckien, Storbritannien, Schweiz och Spanien.

Cellip som har levererat telefoni till Microsoft tjänster i 7 års tid samt blivit utsedde till Årets Partner för Telefoni två år i rad, lanserar nu telefoni till Microsoft Teams via Direct Routing.

Det innebär att kunder i 10 Europeiska länder på ett enkelt sätt kan koppla in sin telefoni i Teams och på så sätt få ett enda samarbetsverktyg för all sin kommunikation.

Därmed kan andra telefonilösningar tas bort. Kunderna kommer att öka sin produktivitet samtidigt som det möjliggör kostnadsbesparingar.

– Jag är självklar väldigt stolt över att Cellip är en av de första partnerna till Microsoft och Teams Direct Routing samtidigt som det är naturligt med tanke på vår ledande position inom Skype for Business Telefoni. Än mer stolt är jag att vi redan nu har kunder som vi levererat Microsoft Teams telefoni till i Sverige, säger Esko Airas, VD på Cellip.

– Office 365 och användandet av Teams ökar i allt snabbare takt samtidigt som företag och organisationer arbetar alltmer i grupper och nätverk utan fysiska begränsningar. Med Direct Routing i Teams kan Microsoft och Cellip tillsammans accelerera takten och skapa möjligheter för våra kunder att flytta sin telefoni till Microsofts moln, inte bara i Sverige utan även internationellt. Det är verkligen kul att vi har en av de ledande aktörerna inom Teams telefoni här i Sverige, säger Henrik Byström, Affärsområdeschef för Office på Microsoft.

Microsoft Teams är en molnbaserad samarbetsplattform som med chatt-kanaler, direktmeddelanden och grupper passar bra in i moderna arbetsgrupper och organisationer. Teams är en del av Office 365 där användare enkelt hanterar övriga delar som Sharepoint, OneDrive, Power BI mm.

Se även pressrelease: https://www.cellip.com/teamspress_se

Om Cellip:
Cellip är den nya tidens teleoperatör som ökar lönsamheten för företag genom att tillhandahålla priseffektiva och flexibla kommunikationstjänster. Genom sin unika Skype for Business och Teams-kompetens fortsätter Cellip att vara ledande på Microsoft telefonitjänster. Inom InfraCom Group är Cellip en del av affärsområdet Telefoni. Cellip är ett delägt dotterbolag till InfraCom Group AB (66%).

Du hittar även mer info om Cellips produkter på Cellip.com

Av Annika Lincoln
infacom.se