”Potentialen är enorm” – lägeskoll med Jakob Hwang, VD på InfraComs dotterbolag Internet.se

Jakob Hwang, VD på InfraComs dotterbolag Internet.se, har bråda dagar. Nyrekryteringar, tillväxt i UK och Employer branding är bara några av de mest brännande punkterna på agendan.

Men framförallt hittar Jakob energi i kärnverksamheten – att hjälpa startups och entreprenörer att lyckas på nätet.

Hej Jakob, vad händer på Internet.se just nu?
– Det är fullt ös på alla fronter. Vi har precis rekryterad två nya talanger på säljsidan, Maja Edman Ilic och Rebecca Kihlman. Förutom vår interna utbildning kommer Rebecca och Maja även att få vägledning av säljgurun Mats Carsberg på Stjärnsäljarna, ett ganska nytt samarbete vi är mycket nöjda med.

– Vi har även lagt en del fokus på varumärkesutveckling. Här har vi fått flera värdefulla insikter av Josefin Andersson, vår praktikant och student på Matix (GU), som är väldigt intresserad av employer branding.

– Därutöver trummar vi på med vår kärnverksamhet, att hjälpa nystartade företag lyckas på nätet. Tycker vi hittat en riktig bra affärsmodell även om det fortfarande finns mycket potential att utveckla, både på svenska marknaden och i UK.

Apropå det sistnämnda – vad är status för satsningen på UK?
– Att ta sig in på en ny marknad är en process och vi gör framsteg hela tiden. Idag har vi ungefär fått in 1000 domänavtal med företagskunder i UK och börjar successivt hitta rätt med att addera våra tjänster.

– Potentialen i UK är enorm, 5-10 gånger den svenska marknaden om vi räknar lågt.

…”jag har fortfarande inte stött på något annat företag som kan leverera samma värde till startup:s som vi gör” / Jakob Hwang

Vad tycker du att Internet.se gör bra respektive mindre bra idag?
– Det vi gör riktigt bra är vår kärnverksamhet. Där har vi en unik affärsmodell och jag har fortfarande inte stött på något annat företag som kan leverera samma värde till startup:s som vi gör.

– Det vi behöver bli mycket bättre på är att kommunicera detta värde så att det blir enklare att förstå. Vi vet ju redan att det vi levererar är grymt, men vi behöver bli skickligare på att förmedla det till våra kunder.

Slutligen, var någonstans ser du Internet.se om två år?
– Om två år har vi etablerat verksamheten i UK, så att minst hälften av våra nya kunder kommer därifrån. Jag ser även att vi tagit flera kliv framåt i vår roll som nyföretagarens naturliga samarbetspartner på nätet.

– Inom InfraCom-koncernen ser jag att vi har utvecklat fler synergieffekter mellan bolagen, där Internet.se bidrar med att hjälpa framgångsrika startup:s till nästa nivå i sitt digitala liv. Och fungera som en inkörsport för hela InfraComs tjänsteportfölj.

– En stor fördel med att tillhöra InfraCom Group är att vi tillsammans kan täcka in alla företags digitala behov. Oavsett om det rör sig om ett stort, etablerat företag eller en ensam entreprenör.

Namn: Jakob Hwang
Yrke: VD på Internet.se (dotterbolag till InfraCom)
Ålder: 37 år
Bor: Hovås, Göteborg
Om InfraCom Group AB (publ)
InfraCom är en ledande aktör inom IT-infrastruktur. Bolaget äger, driver och utvecklar högkvalitativa tjänster inom molnbaserad telefoni, molnbaserade IT-tjänster, datacenters, samt datakommunikation och internetaccesser till kunder som efterfrågar hög drift- och datasäkerhet. Under verksamhetsåret 2017/18 omsatte InfraCom ca 131 miljoner kronor med ett EBITDA-resultat om ca 31 miljoner kronor.