InfraCom utvecklar molnbaserad telefoni med Microsoft Teams

Microsoft Teams är en produkt på stark frammarsch inom molnbaserad telecom. Med dotterbolagen Cellip och Weblink har InfraCom intagit en offensiv roll för att utveckla Teams telefoni och nå ut till nya marknader.

Den nya generationens medarbetare ställer allt högre krav på effektiva samarbetsverktyg där allt ska finnas på ett och samma ställe. Genom att addera våra egna innovationer och funktioner till Teams kan vi erbjuda helt unika, molnbaserade lösningar som möter detta behov, säger Bo Kjellberg, VD och Koncernchef för InfraCom.

Flera uppmärksammade satsningar på Teams

För drygt en månad sedan lanserade InfaComs dotterbolag Weblink nyheten att man integrerat Teams Telefoni i sin egen populära plattform Infinity. Något branschtidningen Telekom Idag uppmärksammade i den här artikeln.

Cellip är ett annat av InfraComs bolag som driver en offensiv satsning på Teams, både i Sverige och i flera länder i Europa.

Cellip har bla fått utmärkelsen som Sveriges enda Microsoft Teams MVP, är Direct Routing partner till Microsoft och ansedd som en topplistad samarbetspartner när Microsoft presenterar Teams i offentliga sammanhang.

Därutöver har det här dotterbolaget till InfraCom landat flera lovande samarbetsavtal med avstamp i Teams, bland annat med Zelly och WeSafe.

Microsoft Teams är fortfarande en produkt i sin startfas med stor tillväxtpotential. Det ska bli mycket spännande att vara med att styra utvecklingen av den här produkten framöver, säger Bo Kjellberg, VD och Koncernchef för InfraCom.

Om InfraCom Group AB (publ)
InfraCom är en ledande aktör inom IT-infrastruktur. Bolaget äger, driver och utvecklar högkvalitativa tjänster inom molnbaserad telefoni, molnbaserade IT-tjänster, datacenters, samt datakommunikation och internetaccesser till kunder som efterfrågar hög drift- och datasäkerhet. Under verksamhetsåret 2017/18 omsatte InfraCom ca 131 miljoner kronor med ett EBITDA-resultat om ca 31 miljoner kronor.
Av Marcus Lavergren
marcus@infacom.se