InfraCom välkomnar Henning Ankarudd som ny COO inom affärsområdet Managed Services

Henning Ankarudd började den 25 maj 2020 som COO inom InfraComs affärsområde Managed Services med fokus på Arbetsplats som tjänst och IT-drift. Henning kommer närmast från Icomera AB.

Jag tror att jag både kommer vara en bra matchning för InfraCom, samt att InfraCom kommer att bli en bra matchning för mig. Jag vet att jag passar bra i entreprenörsledda bolag och jag vill nu ta möjligheterna att engagera mig ordentligt i företaget och den framtida tillväxtresan.

Henning är 47 år och beskriver sig själv som passionerad, engagerad och fokuserad. Som en ledare med erfarenhet av företagsledning från branscher som IT, förpackning och transport. Han brinner för att leda i förändring och att utveckla medarbetare till deras fulla potential.

Henning har en sedan tidigare gedigen teknikbakgrund från sina år som konsult då han sedan 2012 i huvudsak jobbat som ledare, både i IT branschen men också ute hos slutkund. Närmast kommer han från Icomera som tillhandahåller uppkoppling av fordon och då främst till bussar, tåg och färjor. På Icomera arbetade Henning med ansvarsområden som digital strategi hade roller som SVP Quality och CISO. Henning ingick där även i den globala ledningsgruppen för företaget.

Bo Kjellberg, Koncern Vd InfraCom:

”Jag önskar Henning välkommen till InfraCom. Det är jättekul att Henning, med sina djupa tekniska kunskapar, vill följa med på koncernens tillväxtresa. Med våra gemensamma kunskaper och färdigheter kommer vi att lägga framtidens grundstruktur för affärsområdet ”InfraCom Managed Services” som är en koncernens viktiga hörnstenar.”

Om InfraCom Group AB (publ)
InfraCom är en ledande aktör inom IT-infrastruktur. Bolaget äger, driver och utvecklar högkvalitativa tjänster inom molnbaserad telefoni, molnbaserade IT-tjänster, datacenters, samt datakommunikation och internetaccesser till kunder som efterfrågar hög drift- och datasäkerhet. Under verksamhetsåret 2018/19 (18 månader) omsatte InfraCom 294 miljoner kronor med ett EBITDA-resultat om 60 miljoner kronor. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas med ticken INFRA, ISIN-kod SE0010414573.