InfraCom välkomnar Johan Löfvenholm som ny styrelsemedlem

I samband med årsstämman i InfraCom Group AB (publ) 2020-04-22 invaldes Johan Löfvenholm som ordinarie styrelseledamot. Johan är utbildad civilingenjör från Chalmers och har tidigare haft ledande positioner inom fordonsindustrin med fokus på management och teknikutveckling. Mellan 1995 och 2018 arbetade Johan inom Autoliv-koncernen där han bland annat var divisionschef för Autoliv Electronics med 7.000 medarbetare och 2,2 miljarder USD i omsättning.

Namn: Johan Löfvenholm
Ålder: 50
Familj: Fru och två vuxna barn
Bostadsort: Lerum
Fritidsintressen: Löpning, golf och handboll
Övriga styrelseuppdrag:
Ledamot i CalixKlippan, fd ordförande i Zenuity
Nuvarande arbete: Lärare, Torpskolan Lerum

Vilka är de främsta anledningarna till att du valde att acceptera rollen som styrelseledamot för InfraCom?
InfraCom befinner sig i en spännande fas nu och att företaget verkar inom produktområden som jag är nyfiken på. Uppdraget känns både passande och roligt för mig.

Vad kommer du kunna bidra med till InfraComs styrelse?
Främst med min erfarenhet från tidigare ledningsgrupper och styrelsearbete i andra större börsbolag.

Vilka är dina främsta styrkor som styrelsemedlem?
Mina främsta styrkor är nog att jag är nyfiken på och intresserad av InfraComs verksamhet och de olika produkterna. Jag tror även att mitt målfokus och min affärsdrivenhet är styrkor som kommer kunna gynna uppdraget som styrelsemedlem i InfraCom.

Kan du berätta lite om dina tidigare erfarenheter och liknande uppdrag?
Just det här affärsområde är nytt för mig men jag hoppas ändå att kunna bidra med erfarenheter från t ex tiden då jag var med och grundade Zenuity eller alla år som medlem av ledningsgruppen för Autoliv.

Vad ser du mest fram emot med uppdraget?
Först och främst att få träffa resten av styrelsen och ledningsgruppen. Sen är jag som sagt nyfiken på att dyka djupare i företagets produkter och affär.


Oskar Säftström, Styrelseordförande, InfraCom Group AB (publ):

”Jag tycker det är jättekul att Johan vill följa med oss på resan framöver och jag ser verkligen fram emot vårt kommande samarbete. Jag är övertygad om att Johan, med sin erfarenhet och kompetens kommer att komplettera och utveckla styrelsens arbete på ett väldigt bra sätt. Välkommen Johan!”


Johan kommer att från med april 2020 vara aktiv i InfraComs styrelse. Johan blir därmed den femte medlemmen i styrelsen som redan består av styrelseordförande Oskar Säfström och styrelseledamöterna Bo Kjellberg, Anna Petre och Jörgen Lager.

Om InfraCom Group AB (publ)
InfraCom är en ledande aktör inom IT-infrastruktur. Bolaget äger, driver och utvecklar högkvalitativa tjänster inom molnbaserad telefoni, molnbaserade IT-tjänster, datacenters, samt datakommunikation och internetaccesser till kunder som efterfrågar hög drift- och datasäkerhet. Under verksamhetsåret 2018/19 (18 månader) omsatte InfraCom 294 miljoner kronor med ett EBITDA-resultat om 60 miljoner kronor. Aktien är noterad på Spotlight Stock Market och handlas med ticken INFRA, ISIN-kod SE0010414573.